top of page
Writer's pictureVincent Goegebeur

Werkt een WiFi-booster?



Worstelen met een zwak WiFi-signaal kan enorm frustrerend zijn. Soms merk je dat bepaalde delen van je huis net iets te ver van de router verwijderd zijn om een goed signaal te krijgen. Of dikke muren, vooral in oudere gebouwen, kunnen interferentie veroorzaken als de router zich in een andere kamer bevindt. Misschien heb je overwogen om een WiFi-booster aan te schaffen om dit probleem op te lossen, maar werkt zo’n apparaat echt?

Een WiFi-booster kan nuttig zijn als het correct wordt gebruikt en op de juiste plaats in je huis of bedrijf wordt geïnstalleerd. Ze zijn echter niet altijd de meest betrouwbare oplossing. Bij Foxwar WiFi raden we altijd aan om eerst de oorzaak van je problemen te achterhalen voordat je extra apparatuur aanschaft.


Wat is een WiFi-booster?

Een WiFi-booster is een apparaat dat je kunt gebruiken om je WiFi-signaal te versterken of uit te breiden waar het signaal zwak is. Het werkt door verbinding te maken met je bestaande router, het signaal te versterken en vervolgens opnieuw uit te zenden om een sterker signaal te creëren waar de verbinding mogelijk zwak is.

Het is belangrijk om op te merken dat een WiFi-booster je internetsnelheid in de rest van het gebouw niet zal verbeteren; het zal simpelweg het huidige WiFi-signaal opnieuw uitzenden naar plaatsen waar je hoofdrouter niet kan reiken.


Soorten WiFi-boosters

Er zijn twee hoofdtypen WiFi-boosters om uit te kiezen: een draadloze en een bekabelde versie. De beste keuze hangt af van de locatie van je huidige router en de plek waar je problemen hebt met het signaal.


Draadloze Boosters

Een draadloze booster maakt verbinding met je router op dezelfde manier als een draadloos apparaat, zoals een telefoon of tablet. Er zijn verschillende manieren om een draadloze booster aan je netwerk te koppelen; sommige vereisen dat je inlogt en het wachtwoord invoert, terwijl andere het netwerk zelf zullen vinden. Zodra de booster is aangesloten, onthoudt deze het wachtwoord en zal hij, zolang hij stroom heeft, je signaal blijven versterken naar het gewenste gebied.


Een draadloze booster moet nog steeds dicht genoeg bij je hoofdrouter staan om effectief te werken en kan last hebben van interferentie door andere elektronische apparaten.


Bekabelde Boosters

Bekabelde boosters zijn de beste optie als je op zoek bent naar betrouwbaarheid en de beste verbindingssnelheden. Een bekabelde booster is via een kabel aangesloten op je hoofdrouter. De bekabelde verbinding voorkomt interferentie door andere apparaten en zal niet uitvallen, zelfs als de booster ver van je hoofdrouter is verwijderd.


Dit betekent wel dat je bekabeling door je gebouw of huis moet leggen, van de hoofdrouter naar het gebied waar je de booster wilt plaatsen. Er is ook een andere versie van een booster, een powerline booster genaamd, die werkt via de elektrische bekabeling in je huis. Een powerline booster moet worden aangesloten op een stopcontact in een gebied waar het WiFi-signaal zwak is, zodat de booster het draadloze signaal kan opnieuw uitzenden.


Je WiFi thuis verbeteren

Er zijn veel hulpmiddelen op de markt die zijn ontworpen om je WiFi-dekking te verbeteren, en het kan moeilijk zijn om de beste oplossing voor jouw situatie te vinden. Bij Foxwar WiFi kunnen onze ervaren technici een netwerk gezondheidscheck uitvoeren om je netwerkproblemen volledig te begrijpen. Het kan zijn dat een booster niet de beste oplossing voor je is, afhankelijk van je gebouw en behoeften.


Wij bespreken graag onze bevindingen met je en adviseren je over de beste aanpak die past bij jouw wensen en budget.

Een WiFi-booster kan nuttig zijn als het correct wordt gebruikt en geplaatst in je huis of bedrijf. Ze zijn echter niet altijd de meest betrouwbare oplossing, omdat hun effectiviteit door verschillende factoren kan worden beperkt. Bij Foxwar WiFi raden we altijd aan om eerst de oorzaak van je problemen te achterhalen voordat je extra apparatuur aanschaft. Zo voorkom je dat je blijft kampen met problemen die in de toekomst meer kosten met zich mee kunnen brengen.

13 views0 comments

Comments


bottom of page